De Palestijnse INTIFADA een foto overzicht van de 1e tot de laatste 3e. Global Return to Palestine

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

By: Sonja

De eerste Intifada

De eerste Intifada, het protest tegen de Israëlische bezetting begon, nadat een Israëlische legertruck 4 Palestijnse arbeiders overreed en doodde, 7 omstanders werden zwaar gewond! Het begon op 8 December 1987.

De eerste Intifada werd ook wel de “stenen opstand”genoemd, omdat er zoveel stenen naar de Israëlische bezetter werden gegooid, door veelal tieners.

Tijdens deze “stenen opstand”werden 1550 Palestijnen vermoord en 70.000 gewond, door de Israëlische bezetter.

De 2e Intifada

Op 28 Septemer 2000 provoceerde destijds Ariel Sharon (voormalig PM van Israël) de woedende Palestijnen om onder bescherming van het leger en veiligheidsdiensten de Al-Aqsa moskee binnen te gaan en te verklaren dat deze vernietigd moest worden (nog steeds niet gebeurd).

En zo begon in 2000 de 2e Intifada, het begon door de provocatie van Sharon en verspreidde zich over alle dorpen en steden in Palestina.

Tijdens de 2e Intifada werden 4412 gedood en 48.322 Palestijnen gedood.

De 3e Intifada (huidige)

Deze begon op 31 Juli 2015 tot op heden, toen Israëilische kolonisten een Palestijns huis in brand zette, waarbij de baby van de familie die lag te slapen, zulke erge brandwonden opliep en naderhand in het ziekenhuis overleed. De Intifada was geboren en verspreidde zich net als bij de 1e en 2e over heel Palestina.

Op 4 Augstus 2015, aresteerde het Islaëlische leger gelovigen in de Al-Aqsa Moskee, voorheen had het Israëlisch leger de Al-Aqsa moskee niet betreden, rellen braken uit!’

 

17 Augustus 2015: Het slopen van het dorp: Arab Al-Jahalin, oostelijk van east Jerusalem, onder de pretext dat het illegaal gebouwd was, eigenlijk moest het dorp ruimte maken voor nieuwe “settlements”.

18 Augustus 2015: Israëlische leger arresteert verschillende tieners, allemaal minderjarig en zet ze in de gevangenis, kinderen in de gevangenis is ergste en een gruwel van de Israëlische bezetting, het westen en de VS tolereren dit, terwijl dit volgens het internationaal recht en de VN verboden is!

19 Augustus, het Israëilische bezettingsleger sloopt opnieuw Palestijnse huizen in Oost Jeruzalem, 33% van de Palestijnen daar dreigt dakloos te worden!

25 Augustus 2015, het Israëlische leger en de regering belegerd de Al-Aqsa moskee, gebruiken geweld tegen Palestijnse vrouwen die in de moskee wilden gaan bidden.

 

29 Augustus 2015, rellen en gewekdadigheden breken uit tussen Israëlische soldaten en Palestijnen, in verschillende dorpen en buurten rondom Jeruzalem, dit als reactie op het aanvallen van de vrouwen die in de Al-Qasa moskee wilden bidden.

30 Augustus 2015, Meerdere opstanden beginnen in Isaweyye, een dorp in de buurt van Jeruzalem, 2 Palestijnse minderjarigen worden gearressteerd.

 

4 September 2015, Israëlische kolonisten verwondde een Palestijn door een mesaanval. Het  Israëlische leger slaat een Palestijnse jongere in elkaar en in Jeruzalem begingt een razzia om Palestijnen op te pakken en vast te zetten!

6 September 2015, weer slaat het Israëlische leger vrouwen in elkaar bij de Al-Aqsa moskee die naar binnen wilden om te bidden.

 

7 September 2015, dood van de Palestijnse (moeder) Riham Dawabshna  na 37 dagen in het ziekenhuis. Clashes tussen het IDF en Palestijnen.

8 September 2015, kolonisten molesteren een jonge Palestijnse teenager. Rellen zijn het gevolg in en rond Al-Ram stad.

8 September 2015, Israëlische bezetting verhinderd dat er lesgegeven kan worden in de Al-Aqsa moskee.

12 September 2015, kolonisten samen met Israëlische soldaten molesteren kinderen in Jeruzalem.

13 September 2015, Israëlische soldaten bestormen de Al-Aqsa moskee. Palestijnen verzetten zich in en om de Al-Aqsa moskee.

15 September 2015, het Israëlisch leger bestormd wederom de Al-Aqsa moskee, dit keer vernietigen zij oude historische deuren en verwondde diverse Palestijnen.

Tot zover een overzich vanaf 1987 tot 2015, een ieder weet dat de huidige 3e intifada nog steed realiteit is en bezig. Ingesneeuwd door het nieuws vanuit Syrië en Irak. Blijft de dagelijkse strijd voor de Palestijnen bestaan.

 

Bron: The Global Return to Palestine

 

Share This:

Een gedachte over “De Palestijnse INTIFADA een foto overzicht van de 1e tot de laatste 3e. Global Return to Palestine”

Reacties zijn gesloten.