Palestijnen demonstreren in Middelburg tegen Amerikaanse president Trump

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Palestijnen in Middelburg zwaaiden met vlaggen en toonden spandoeken

Palestijnen in Middelburg zwaaiden met vlaggen en toonden spandoeken © Maurits Sep

Palestijnen demonstreren in Middelburg tegen Amerikaanse president Trump

VIDEOMIDDELBURG – ‘Palestina Vrij! Palestina Vrij!’ schalt het over het Damplein in Middelburg. Palestijnse vlaggen wapperen in de wind en op grote spandoeken spreken Palestijnen zich uit tegen de Amerikaanse president Trump: Trumps besluit Fout besluit.

Palestijnen in Middelburg zwaaiden met vlaggen en toonden spandoeken © Maurits Sep

Palestijnen demonstreren in Middelburg tegen Amerikaanse president Trump

VIDEOMIDDELBURG – ‘Palestina Vrij! Palestina Vrij!’ schalt het over het Damplein in Middelburg. Palestijnse vlaggen wapperen in de wind en op grote spandoeken spreken Palestijnen zich uit tegen de Amerikaanse president Trump: Trumps besluit Fout besluit.

De Palestijnse Gemeenschap in Nederland heeft zaterdag in Middelburg gedemonstreerd tegen het besluit van de Amerikaanse president Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. Op het Damplein verzamelden zich pakweg zestig Palestijnen en sympathisanten uit onder meer de Turkse gemeenschap.

,,Wij hebben altijd gezegd dat Jeruzalem een neutrale stad moet zijn. En als het een hoofdstad is, dan een gedeelde, met het westelijk deel voor Israël en het oostelijke deel voor Palestina’’, verklaarde Aihisham Bakr, secretaris van de Palestijnse Gemeenschap in Nederland. ,,Trump heeft over iets beslist dat zijn eigendom niet is.’’

Dat benadrukte ook Ali Alhassaani uit Middelburg. ,,Jeruzalem is niet de tuin van het Witte Huis. Het is erg jammer dat Trump dit gedaan heeft. Er is al genoeg oorlog geweest, er heeft genoeg bloed gevloeid. Dat is ook onze oproep aan de Palestijnen daar: blijf rustig.’’

Steun en dank

De Palestijnse Gemeenschap in Nederland wilde met de demonstratie de steun vragen van de Nederlanders tegen het besluit van Trump. ,,En we willen ook onze dank uitspreken aan de Nederlandse regering voor het steunen van de resolutie van de Verenigde Naties tegen het besluit van Trump’’, zei Mohammed Abuleil. ,,Dat is hartverwarmend en is een steun in onze rug.’’

De demonstratie vond plaats op het Damplein. Aan de rand van het plein, voor het pand waar de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog hun Walcherse hoofdkwartier hadden en waar ze de overgave tekendenop 6 november 1944, liet Arnolda Unlandt uit Middelburg een tegengeluid horen. ,,Ik sta te bidden omdat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is. Zo staat het in de Bijbel. Jeruzalem is van Gods volk en Gods volk is Israël. Om met een grote groep actie te voeren was het te laat, daarom sta ik in mjjn eentje op de bres voor Israël.’’

bronhttps://www.pzc.nl/walcheren/palestijnen-demonstreren-in-middelburg-tegen-amerikaanse-president-trump~adf39e1b/

Share This: