De 4e Internationale Conferentie over de terugkeer naar Palestina (The 4th Global Conference on Palestine)

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

 

Sonja van den Ende (NGO GCRP)

foto van Sonja van den Ende.

Openingsceremonie

Het Vierde Internationale Forum de terugkeer naar Palestina werd op Zondag 11 maart om 19.00 uur gelanceerd met een openingsceremonie waarin berichten van solidariteit waren opgenomen met het standvastige Palestijnse volk, gegeven door een aantal deelnemers.

Dit werd gevolgd door een eerbetoon van instellingen en individuen voor hun uitstekende bijdragen in dienst van de zaak, waaronder

Cindy en Craig Corrie, de moeder en vader van Rachel Corrie, de Amerikaanse activiste die brutaal werd gedood door de zionisten toen ze probeerde een militaire bulldozer van de “Israëlische” troepen te stoppen die betrokken was bij de sloop van huizen van de Palestijnen in de Gazastrook.

Jocelyn Herndall, de moeder van Martelaar Tom Herndall, een Britse vredesactivist die door de “Israëlische” bezetting werd doodgeschoten en vermoord tijdens zijn deelname aan een Palestijnse demonstratie waarin zionistische praktijken tegen Palestijnen werden veroordeeld.

Gilad Atzmon, een politieke activist, schrijver en jazzmuzikant,  geboren in Tel Aviv, emigreerde toen naar Londen en kondigde aan dat hij de Israëlische nationaliteit had opgegeven vanwege zijn volledige  geloof in de onrechtvaardigheid die het Palestijnse volk werd aangedaan.

Malak Al-Ghaleez, één van de jongste kinderengevangenen, bracht anderhalf jaar door in Israëlische bezettingsgevangenissen. Ze werd op 13-jarige leeftijd gevangengenomen en begin van 2018 vrijgelaten.

Latifa Abu Hamid, moeder van vier gevangenen veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf in de gevangenis van de Israëlische bezetting; haar vijfde zoon is een martelaar.

Mohammed al-Balboul, een arts en gevangene bevrijd uit de “Israëlische” gevangenissen na een hongerstaking van meer dan 100 dagen.

Annelinde van Wouw, nabestaande van de Nederlandse activiste Margariet Teders, die onlangs stierf na haar levenslange overtuiging  van het dienen van de Palestijnse zaak.

Jamal Sai’fan, een vertegenwoordiger van de Sai’fan-familie die het doelwit was van kolonisten in de stad Al-Khalil (Hebron), wiens huis zich bevindt binnen de grenzen van de Kiryat Arba-nederzetting, het enige Palestijnse huis in de stad.

“We zijn allemaal met Palestina”, Todos Somos Palastine enlid van de wereldwijde campagne voor de terugkeer naar Palestina volgens Spaanse activisten.

Workers Without Land, lid van de wereldwijde campagne om terug te keren naar Palestina in Brazilië.

Gulf People voor Palestina, lid van de wereldwijde campagne om terug te keren naar Palestina in Koeweit.

De Sufi Muslim Students ‘Association, lid van de Global Campaign to Return to Palestine in India.

Stop de Bezetting, Sonja van den Ende (journalist en voorzitter) en Annelinde van Wouw (nabestaande van Margriet Teders), stop de bezetting van de Israëlische agressor

Mbarka Brahmi, een afgevaardigde in het Tunesische parlement en de initiatiefnemer van de wet om normalisering in het parlement en een lid van de wereldwijde campagne.

Verder lanceerde de Global Campaign, in samenwerking met zanger Hussein Al-Agraf tijdens de openingsceremonie  het volkslied “Capital of the World” op het podium van het Vierde Internationale Forum van Solidariteit met Palestina.

Het anthem werd gevolgd door een nationale uitvoering door internationale muzikant Gilad Atzmon op het podium van het Solidarity Forum, dat voor het eerst een muziekstuk vertolkte dat het lijden van de Palestijnen weergaf. Ook was er de afgevaardige Chief van de NAVAHO indianen die een typish indiaans lied ten gehore bracht!

Bron: GCRP

Share This: