De Israëlische ex-minister van Defensie zei dat de nieuwe NSC-adviseur Bolton, hem ertoe aanzette Iran aan te vallen!

26mrt - door admin - 0 - Over Nieuws

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

sonja van den ende

Gerelateerde afbeelding

De nieuwe (ex-adviseur al onder George Bush)  Amerikaanse Nationale Veiligheidsadviseur, John Bolton, probeerde Israël te overreden om een ​​preventieve aanval tegen Iran uit te voeren voordat het kernwapencapaciteit bereikte, zo heeft de ex-minister van Defensie van Israël onthuld. “Ik heb John Bolton leren kennen toen hij de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties was,” zei Shaul Mofaz tijdens een conferentie van voormalige IDF (Israel Defence Force – gewoon het leger dus) -chefs. “Hij probeerde me te overtuigen dat Israël Iran zou moeten aanvallen.”

Mofaz, een in Iran geboren Israëliër die diende als minister van defensie op het moment dat Bolton aan het hoofd stond van de Amerikaanse missie bij de VN,  adviseerde de ultrarechtse Republikein tegen de aanval op Teheran. De voormalige chef van defensie legde uit dat hij niet geloofde dat een militaire aanval op Iran een “verstandige” beslissing zou zijn, voor Tel Aviv of Washington.

Afbeeldingsresultaat voor Bolton de irak duivel cartoon

Bolton, een Irak-oorlogsapologeet en een voorstander van ‘militaire opties’ in vele andere conflicten, zal de vertrekkende nationale veiligheidsadviseur generaal H.r. McMaster vervangen op 9 april a.s, slechts enkele dagen nadat CIA-chef Mike Pompeo Rex Tillerson zal vervangen als hoofd van het VS Ministerie van Buitenlandse Zaken. Met deze nieuwe belangrijke leiders op het gebied van buitenlands beleid aan het roer van de Trump-regering, hebben veel politici op Capitol Hill de bezorgdheid geuit dat Trump volledig klaar zou zijn voor een nieuwe oorlog, nu tegen Iran.

Trump kondigde afgelopen donderdag de benoeming aan, van Bolton, te midden van de toenemende spanningen tussen Teheran en Washington  over de toekomst van de nucleaire overeenkomst 2015 tussen P5 + 1  van Iran. Anders dan zijn voorganger Tillerson lijkt Pompeo beter op één (oorlogs) lijn te zijn met de confronterende buitenlandse politiek van Trump als het gaat om Iran. Bolton lijkt een perfecte match om de maximale oorlogs agenda van Trump na te streven.

Tijdens de eerste maanden van het bestuur van Trump werd Bolton benaderd door Steve Bannon, voormalig hoofd van het Witte Huis, om zijn plannen te schetsen en om zich terug te trekken uit de nucleaire deal met Iran, bekend als een gezamenlijk algemeen actieplan (JCPOA). De memo van vijf bladzijden, die naar verluidt nooit het bureau van Trump bereikte, werd gepubliceerd in National Review nadat Bannon het Witte Huis verliet. Kortom, Bolton heeft een strategische PR-campagne geschetst om de wereld ervan te overtuigen dat de VS een gerechtvaardigde reden hebben om uit de deal te stappen.

“De Verenigde Staten kunnen een voorbereidende taak van vernietiging uitrichten (bombardementen, doden van burgers), maar alleen Israël kan doen wat nodig is (beef en huiver Israël’s kernwapen arsenaal is immens groot. Denk aan de klokkenluider Mordechai Vannunu, een atoomgeleerde werkzaam in de jaren 70 in Dimona, verder heeft israël NOOIT het non-profeliation = niet-aanvalsverdrag bij het Atoomagentschap onderschereven).

Dus we zullen zien, de komende tijden zullen niet veel beter worden, oorlog, dood en verderf door de VS, Israël en haar bondgenoten NATO, zullen nog meer landen kapot maken, miljoenen burgers, vrouwen, kinderen en mannen doden, waarvoor? Machtsmisbruik en grootheidswaanzin, in de VS en Israël zijn 2 dictatoren aan de macht die voor god spelen voor de rest van de wereldbevolking!

Bron: RT, Twitter

Share This: