De Gaza-gate, Nederlandse NGO’s i.s.m Nederlandse overheid doen zaken met HAMAS, maar zetten hen wel op de terreurlijst!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

cid:image001.jpg@01D3CC5B.96DE7D10

Red: Dit artikel heeft niets te maken met hoe ik persoonlijk en/of de stichting Stop de Bezetting denkt over HAMAS. Mijn persoonlijke opvatting is dat je geen organisatie moet veroordelen, als zij alleen acties uitvoeren t.b.v. vrijheid en onderdrukking en juist dat doen zij. De bezetter is de Israëlische-Zionistische regering, die het leven van de Palestijnen in de GAZA ONMOGELIJK maakt, bovendien onmenselijk en tegen alle internationale en VN vedragen indruist. Eerst vrijheid daarna kunnen de Gazanen hun politieke voorkeur zelf gestalt geven.

Dit verhaal is echt bizar, niet omdat de mensen in Gaza geholpen moeten worden, dat staat als een paal boven water, maar de manier waarop en het a-moralische gedrag van PAX, OXFAM NOVIB en de Nederlandse overheid!

GAZA wordt geregeerd door HAMAS, voor mij en velen een vrijheidorganisaties, zolang zij andere behalve Israëliers niet aanvallen. Zij vechten voor hun vrijheid, net als het ANC destijds in Zuid-Afrika. Je kan het niet met hun ideologie eens zijn, maar wie zijn wij, als westerlingen om dit te veroordelen? Het gaat om de onmenselijke behandeling, werken voor een hongerloon, het afgrendelen van GAZA, de belegering, minderjarigen in gevangenis en tekort aan alles van water tot voedsel en medische verzorging.

Dit is hetzelfde gedrag wat het “zogenaamde”democratische westen veroordeelde in Syrië, zij waren en zijn wel voor “Islamisten” in Syrië en tegen de seculiere regering, in Gaza precies andersom!

Hoezo? Ik zal het bot zeggen uitbuiting , kapitalisme en geld verdienen over de ruggen van een bezet volk. De ideologie doet er dan niet toe, als er maar geld verdient wordt! Onderstaande mail die ik kreeg maakt e.e.a. duidelijk:

UITNODIGING (bijeenkomst ICT outsourcing voor GAZA)

cid:image002.jpg@01D3CC5B.96DE7D10

 

ICT is één van de economische sectoren die behandeld zullen worden. Palestina (Westbank en Gaza) is weliswaar een relatief onbekende, maar aantrekkelijke outsourcing bestemming. Er wordt daar reeds software ontwikkeld voor Nederlandse klanten. Er is weinig verloop van personeel en dit zorgt voor continuïteit in de samenwerking. Er blijkt geen sprake te zijn van cultuurverschillen en de tarieven liggen lager dan in ons land. De lokale ICT-dienstverleners zijn relatief klein, en dit maakt hen tot interessante partners voor ons MKB. De Palestijnen kunnen met hun persoonlijke netwerken ook toegang geven tot de exportmarkten in Saudi-Arabië en de Golfstaten, en zij kunnen de lokalisering van Nederlandse software in het Arabisch verzorgen. Sommige  gebruikers kiezen voor Palestina  vanwege Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, want outsourcing creëert hoogwaardige werkgelegenheid in een regio waar veel werkloosheid is. Er zijn ook mogelijkheden op het gebied van Business Process Outsourcing: zo laat een Nederlands bedrijf al enige jaren data-processing werk uitvoeren in Gaza, waarbij een groot aantal vrouwelijke medewerkers worden ingeschakeld.

Onze activiteiten zijn:
-het bevorderen van internationalisering en offshore sourcing (via publicaties, seminars, videofilms, studiereizen)
-consultancy (o.a. feasibility study, landen- en partnerkeuze, offshore transitie, research, Offshore QuickScan)
-cultuurtrainingen voor ICT-ers (o.a. “effectief omgaan met de Indiase en andere zakencultuur”)

Het is werkelijk schaamteloos, als je goed leest staat er dat zij interessante partners zijn ER IS GEEN VERLOOP van medewerkers, nee zij zitten gevangen in Gaza, of worden nu de grote mars aan de gang is afgeschoten aan de grens met Israël, omdat zij te dicht bij het prikkeldraad met 220V komen. En dan de bullshit over vrouwen, daar ga ik verder niet op in. Dat is het stokpaardje van de Nederlandse overheid, zogenaamd vrouwen bevorderen, maar het afschieten aan de grens of minderjarige gewoon in de gevangenis laten zitten en dan nog als D”66er, nota bene Sigried Kaag, getrouwd met een Palestijn, doodleuk nee stemmen er iets aan de zaak AHED Tamimi (een 16 jarig MEISJE in de Israelische gevangenis)gedaan moet worden. Uit alles blijkt dat deze NGO’s en de Nederlandse overheid alleen “business” zien in GAZA, de menselijke kant telt niet mee.

Het bedrijf GPI consultancy schrijft op haar website:

De arbeidskosten in offshore bestemmingen liggen vaak 50% lager dan in Nederland, zodat er besparingen van tientallen procenten behaald kunnen worden – en dit hoeft niet ten koste te gaan van de kwaliteit. Vele honderden Nederlandse ondernemingen hebben hier al uitgebreide ervaringen mee opgedaan. Hieronder bevinden zich bekende namen, zoals Philips, Ahold, Shell, KLM, ABN Amro, ING, KPN, Rabobank, Exact, Capgemini, Ordina en Atos.   

Global sourcing biedt veel voordelen, maar het is ook een complexe manier van werken. Het effectief werken met buitenlandse teams gaat tenslotte niet vanzelf. Vindt u het lastig om hiermee te beginnen? Met 20 jaar ervaring kunnen wij het u gemakkelijker maken. Als onafhankelijk adviesbureau hebben wij een groot aantal organisaties geassisteerd bij het verkennen van de ‘buitenland-route’. Het kan hierbij gaan om het selecteren van een proefproject, de landenkeuze, het opzetten van een eigen vestiging (captive center) of het opzetten van de samenwerking met een buitenlandse partner (outsourcing). Onze klanten zijn softwareproducenten, eindgebruikersorganisaties en ICT-dienstverleners, in grootte varierend van start-ups tot multinationals. GPI Consultancy heeft een unieke positie opgebouwd in de wereld van offshore sourcing en helpt u graag op weg. Het beginnen met offshore sourcing wordt hierdoor een stuk makkelijker.   

Dus het is of wordt makkelijker voor de banken en KPN om in de GAZA hun bedrijven op te zetten  en de bevolking een hongerloon te geven, i.p.v. de bezetting aan te pakken en druk uit te oefenen op Israël i.s.m. de Nederlandse overheid. Modernde slaverij in een outsourcing jasje, zogenaamd om de Palestijnen te helpen. Ook is hier de Nederlandse bevolking niet mee geholpen het werk gaat tenslotte weg en wordt uitgevoerd door “moderne”slaven met een hongerloon!

Het hypocriete is dat, HAMAS  op de terroristische lijst van de EU staat (dus ook Nederland) en GAZA  geregeerd wordt door HAMAS, elke bedrijf en elke inwoner krijgt te maken met HAMAS.

Ook kan er sinds jaren geen geld overgemaakt worden via b.v. de ING of ABN AMRO naar de GAZA, als je dat als Nederlandse stichting dit wil doen, wordt je door dezelfde banken en Overheid die aan outsourcing (modernde slavernij) doen, zelf aangemerkt als een terroristische organisatie en wordt je zelfs op het matje geroepen van de bank, in het ergste geval blokkeren ze de rekening van de stichting en behouden al het geld!

De Shell porbeert alles goed te praten en stopt juist nu (de opstanden aan de grens) met gaswinning voor de Palestijnse kust, volgens hen omdat zij VERANTWOORD willen ondernemen lees het volgende bericht:

Shell trekt zich terug uit GazaBericht: Oliemaatschappij Shell verkoopt het belang in zijn Palestijnse activiteiten. De licentie om er gas te winnen was van gasbedrijf BG, ( overnamebod uitgebracht op de Britse gasproducent BG van circa 47 miljard pond (64,3 miljard euro) dat Shell in 2016 overnam. Die licentie, inclusief de bijbehorende installaties om gas te winnen in het gebied zo’n 30 kilometer van de kust van Gaza, wordt verkocht aan het Palestijnse Investerings Fonds (PIF), meldt Shell. Voor hoeveel Shell het belang van 90 procent verkoopt, wil het bedrijf niet zeggen.De licentie, die is afgegeven door de Palestijnse Autoriteit, is nog tot 2024 geldig. Er zit nog naar schatting zo’n 28 miljard kubieke meter gas in het veld. Ter vergelijking: in het Groningse gasveld won de NAM vorig jaar alleen al nog 23,6 miljard kubieke meter gas. Einde Bericht https://www.rtlz.nl/beurs/bedrijven/shell-trekt-zich-terug-uit-gaza

Over de sprekers op de lijst wil alleen zeggen dat zij zich laten gebruiken door deze NGO’s en Nederlandse overheid/banken etc. De laatste spreker was een ex-burgemeester van GAZA, die nu overgelopen is en in het Israëlische St. John ziekenhuis werkt in Jeruzalem https://www.stjohneyehospital.org/news/dr-maged-abu-ramadan-recieves-freedom-of-the-city (Al-Quds). Eigenlijk chantage, geld is de belangrijkste kwestie in dit verhaal, hoe kun je als Nederlands burger, als activist nu vertrouwen hebben in zo’n soort geldbeluste nietsonziende overheid?

Zoals zo vaak wordt alles in de doofpot gestopt, deze brandbrief zal ik rondsturen aan de politiek en diverse websites. Of het helpt? Ze gaan gewoon door met deze bijeenkomst en de uitbuiting, de bezetting, het wegkijken als jonge Gazanen afgeschoten worden aan de Israëlische grens en gewoon vrolijk verder zakendoen. Maar in ieder geval is het in de openheid en weten we weer meer over het walgelijke gedrag van de overheid en multinationals/banken.

Bron: PAX, OXFAM, http://www.gpic.nl/, Shell, BG

Share This: