Wat Rusland heeft gedaan valt in het niet bij Israëlische inmenging in Amerikaanse verkiezingen. Noam Chomsky trekt van leer

3aug - door admin - 0 - Over Nieuws

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Wat Rusland heeft gedaan valt in het niet bij Israëlische inmenging in Amerikaanse verkiezingen. Noam Chomsky trekt van leer

Noam Chomsky heeft Israël beschuldigd van inmenging in de Amerikaanse verkiezingspolitiek. Alles wat Rusland mogelijk heeft gedaan valt in het niet bij wat Israël allemaal doet, aldus de activist.

Hij zei dat de aandacht van de Amerikaanse media voor de vermeende Russische inmenging in 2016 ‘een schertsvertoning was’.

“Wat de Russen ook gedaan mogen hebben, het stelt niets voor als je het vergelijkt met wat andere landen openlijk en schaamteloos doen, en met heel veel steun,” zei hij.

Groot applaus

In gesprek met Democracy Now zei Chomsky: “Wat de Russen eventueel gedaan hebben valt in het niet bij de Israëlische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen.”

“Het gaat zelfs zo ver dat de premier van Israël, Netanyahu, naar het Congres ging zonder de president te informeren en daar met groot applaus werd onthaald, en waar hij het beleid van de president probeerde te ondermijnen,” zei hij.

In maart 2015 nodigde toenmalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden John Boehner Netanyahu uit om het Congres toe te spreken over de Iran-deal.

Poetin

Hij deed dat zonder het Witte Huis te informeren, naar verluidt tot grote woede van Barack Obama.

Tijdens zijn toespraak in het Congres, die was geboycot door meer dan 50 Democraten, maakte Netanyahu duidelijk dat hij fel tegen de deal was.

Chomsky merkte op dat Poetin nog nooit een dergelijke speech heeft gehouden in het Congres. “Heeft Poetin ook een toespraak gegeven in het Congres in een poging het Amerikaanse beleid te beïnvloeden, zonder daarbij de president te informeren?” vroeg hij.

Aan de kant

De macht van de pro-Israëllobby in Washington is enorm. Politici die gekozen of herkozen willen worden spreken vaak tijdens bijeenkomsten van de machtige American Israel Public Affairs Committee (AIPAC).

In 2016 spraken onder meer vicepresident Joe Biden, oud-minister Hillary Clinton, Donald Trump, gouverneur John Kasich en senator Ted Cruz het aanwezige publiek toe.

Chomsky zei verder dat de media zich vooral richten op marginale verhalen. “Er zijn veel serieuzere zaken die aan de kant worden geschoven,” klonk het.

Foto: MathKnight Wikimedia Commons

 

bron

Share This: