Israel sloopt door de EU in Gebied C gebouwde scholen

25aug - door admin - 0 - Over CIDI Nieuws

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor israeli regime sloopt alles cartoon

Een interessant stuk op het CIDI, m.n. de uitspraak over Premier Rutte die zou de zonnepanelen terug geven aan wie”? Stop de Bezetting heeft destijds gedoneerd voor deze panelen en ook destijds het waterproject!

Nu gaan de scholen er dus aan, een lange lijst van weggegooid geld, Palestijnen hebben niets aan het water, omdat het matriaal er is maar geen water, de zonnepanelen geconfisgeerd en de scholen gesloten, zo moord je langzaam maar zeker een volk uit!

Twee door de EU in Gebied C van de Palestijnse gebieden gebouwde scholen zijn door het Israelische leger ontmanteld. Volgens de Israelische autoriteiten was er geen vergunning aangevraagd en waren de bouwsels daarmee illegaal.

Volgens de Oslo-akkoorden heeft Israel zowel militair als civiel zeggenschap over Gebied C op de Westelijke Jordaanoever. Daarom moeten vergunningaanvragen voor constructies bij de Israelische civiele administratie ingediend worden. Verschillende entiteiten stellen echter dat de benodigde vergunningen zelden afgegeven worden. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders bevestigde dit fenomeen vorige maand nog. Toen had Israel door Nederland gefinancierde zonnepanelen bij het Palestijnse dorp Jubbet ad-Dhib geconfisqueerd.

Ditmaal heeft Israel twee schoolprojecten tegengehouden. Een basisschoolgebouw bij Jubbet ad-Dhib en een kinderdagopvang bij Badu al-Baba zijn door de IDF deze week gesloopt. Beide door de EU gesubsidieerde projecten waren volgens het Israelische Coordination of Government Activities in the Territories zonder vergunning gebouwd.

Ondanks dat er geen schoolgebouw meer was, kwamen woensdag en donderdag nog zo’n tachtig kinderen bij Jubbet ad-Dhib opdagen. Door andere scholen zijn de scholieren afgewezen. Als tijdelijke oplossing is er een tent geplaatst, zodat de leerlingen alsnog les kunnen krijgen.

Volgens de Palestijnse minister-president Rami Hamdallah zijn de confiscaties beleid van Israel. Hamdallah stelt dat Israel Palestijnen onder druk wil zetten om weg te gaan en haar nederzettingen verder wil uitbreiden.

De Europese dienst voor extern optreden (EEAS) heeft in een persbericht gereageerd op de sloop. In het statement wordt Israel opgeroepen “te stoppen met het slopen en confisqueren van Palestijnse gebouwen”. Israel moet haar “verplichtingen als bezettende macht nakomen en stoppen met het bouwen en uitbreiden van nederzettingen”.

In het bulletin wordt ook het recht van onderwijs aangehaald. “Elk kind heeft recht op veilig toegang tot onderwijs. Staten hebben de plicht om dit recht te beschermen, te respecteren en te vervullen door te verzekeren dat scholen onschendbare veilige plekken voor kinderen zijn.”

De missies van de EU in Jeruzalem en Ramallah roepen de Israelische autoriteiten op om de geconfisqueerde apparatuur en infrastructuur terug te geven. In het geval van de geconfisqueerde zonnepanelen, heeft Israel de Nederlandse premier Mark Rutte eerder toegezegd de apparatuur terug te zullen geven.

 

source

Share This: